1) ΒΙΤΑΜΙΝΗ C:
       
          Α) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ..
          Β) ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ, ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΦΙΧΤΟ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙ'  ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ.
          Γ) ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΙΔΕΣ* ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ**. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ, Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΑΥΞΑΝΕΙ, ΠΕΡΙ ΤΟ 30%.


* Η ΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΜΠΑΝΑΝΑ, ΜΗΛΟ, ΠΟΡΟΚΑΛΙ κλπ) ΜΕ ΕΝΑ, ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ (ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ κλπ) ΜΕ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ (ΣΤΑΦΥΛΙ, ΚΕΡΑΣΙ, ΦΡΑΟΥΛΑ κλπ) ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΔΕΚΑ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ, ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ.
ΤΩΡΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΤΑ ΜΕΝ ΩΜΑ, ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ, ΣΤΑ ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ, ΤΟ ΜΙΣΟ.
**ΕΔΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΗ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'  ΑΥΤΟ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ.